"Терорист" запевняє, що на "зароблені" гроші годував котів

П'ятниця, 25 січня 2013, 18:48

"Дніпропетровський терорист" Віктор Сукачов повідомив, що частину грошей, які "вимагав" за вибухи, віддав на благодійність.

Про це сказано в його показаннях, даних під час досудового слідства, які у п'ятницю зачитали на позачерговому засіданні суду у справі дніпропетровських терористів.

Суворов частину грошей залишив в коробках благодійних внесків в супермаркетах.

Він розповів, що перші, отримані на картку гроші, витратив на продукти, благодійність та повернення боргу ще одному обвинувачуваному - Льву Просвірніну.

Суддя озвучила, що першу суму Сукачов зняв 24 травня і витратив близько 200 гривень на продукти, у тому числі на дві банки консервів "Віскас", які по дорозі додому згодував бездомним котам.

Потім він зняв ще 600 гривень і віддав борг своєму сусідові по сходовій клітці Просвірніну (він проходить у справі про теракти, як подільник). При цьому Сукачов не звітував, звідки взяв гроші, а своїй дружині сказав, що заробив на написанні дипломної роботи.

"Нам з дружиною не вистачало грошей. Я отримував близько 1500 гривень, вона стільки ж. Хотів підробляти написанням дипломів для студентів, але ніхто не звертався", - зізнався слідчому підсудний.

На питання прокуратури, чому обвинувачений відмовляється від своїх свідчень, даних під час досудового слідства, і чи чинився на нього тиск, Сукачов відповів: "Згідно ст. 263 п. 5 кримінально-процесуального кодексу, на мене чинився тиск, а який - я відповім після того, як дадуть свідчення інші учасники процесу".

Наступне засідання у справі "дніпропетровських терористів" відбудеться у вівторок, 29 січня.

Як відомо, 27 квітня 2012 року в Дніпропетровську на центральному проспекті сталося чотири вибухи. Постраждала 31 людина.

У червні Генпрокуратура заявила про затримання чотирьох осіб, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйона доларів.

Серед підсудних - дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також звинувачують у скоєнні ще семи терактів у містах України.

Комсомольська правда в Україні

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News