Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УНІАН просить про допомогу Європарламент, ПАРЄ і ОБСЄ

Четвер, 14 лютого 2013, 12:18

Колектив УНІАН звернувся до міжнародних і європейських організацій з приводу ситуації в інформагентстві.

Про це йдеться у листі колективу УНІАН.

Звернення, а також пояснювальний документ щодо розвитку ситуації в агентстві протягом останнього року було, зокрема, передано делегації ЄС в Україні, членам Європейського парламенту, комісару з питань прав людини Ради Європи, генеральному секретарю Ради Європи та представникам Парламентської Асамблеї Ради Європи, а також представнику ОБСЄ з питань свободи ЗМІ.

"Крім того, зазначені документі були надіслані в Міжнародну федерацію журналістів та організацію "Репортери без кордонів" для ознайомлення із ситуацією", - сказано у повідомленні.

Станом на 13 годину четверга звернення колективу підтримали вже 35 співробітників ІА УНІАН.

Як відомо, трудовий колектив УНІАН звернувся до основного акціонера агентства Ігоря Коломойського, президента ІА та голови Національної спілки журналістів Олега Наливайка та керівника групи "1+1" Олександра Ткаченка з проханням звільнити менеджмент, причетний до фальшивих новин про політиків Сергія Власенка та Олександру Кужель.

Перед цим редактори сайту УНІАН заявили, що новини про Сергія Власенка, за яким стежать ведмеді, а також про Кужель – джинса.

У понеділок агентство роздало новину від імені Власенка, що його намагалися тричі отруїти і що за ним стежать співробітники правоохоронних органів у костюмах "мультиплікаційних ведмедів". А потім ще одну новину, де він уточнював, що стежить не СБУ, а ГПУ.

Увечері прес-служба "Батьківщини" заявила, що Власенко не давав жодних коментарів і інтерв’ю - фальшивка. Крім того, агентство видало фальшиве інтерв'ю Олександри Кужель з 4 абзацами вигаданого тексту.

Сам Власенко повідомив УП, що в понеділок з 12 до 19:30 перебував у лікарні "Укрзалізниці", і нікому коментарів не давав.

Керівництво УНІАН досі не дало жодних офіційних пояснень чи коментарів, включаючи Олександра Ткаченка, який після дзвінка УП вимкнув телефон.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...