Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров каже, що не треба робити трагедії з "космічних" збоїв

Четвер, 28 лютого 2013, 12:59

Прем'єр Микола Азаров упевнений, що в будь-якій високотехнологічній галузі, у тому числі й у космічній, бувають збої й технічні помилки, і не варто з цього робити трагедію.

Про це він сказав журналістам у четвер у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Жодна велика справа не буває без збоїв, без помилок, без технічних невдач. Світова практика такого не знає. Навіть така високонадійна й високотехнологічна галузь, як космічна. Ніде немає прикладів, ні в Америці, ні в Європі, ні в Китаї, ні в Росії, ні в нас, щоб усе працювало без абсолютних збоїв", - заявив Азаров.

"У технічних програмах і проектах, на превеликий жаль, є такі моменти. І з цього не потрібно робити абсолютно жодних трагедій. Потрібно детально розбиратися, що послугувало причиною, як цю причину усунути", - додав прем'єр.

Водночас, Азаров наголосив, що потрібно зводити такі технічно збої до мінімуму, і "доводити, що відсоток відмови нашої техніки мінімальний", і що в порівнянні з конкурентами українська техніка більш надійна.

"Не помиляється лише той, хто взагалі нічого не робить. Простіше за все комусь докоряти за якісь помилки, ніж вибудувати роботу так, щоб число цих помилок було мінімальним", - заявив голова уряду.

Як відомо, 1 лютого 2013 року під час запуску ракети-носія "Зеніт" із супутником зв'язку Intelsat-27 за програмою "Морський старт" сталася аварія, ракета впала в Тихий океан за декілька кілометрів від місця старту.

26 лютого перший заступник голови військово-промислової комісії при уряді РФ Іван Харченко заявив, що причиною аварії стала несправність блоків, зроблених в Україні.

У ДКБ "Південне" підтвердили попередню версію, що причиною аварії стала відмова бортового джерела потужності, розробленого в ДКБ і виробленого "Південмашем" (обидва - Дніпропетровськ, Україна).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: