У Азарова хочуть зустрітися з журналістами, які повернулися спинами

Середа, 22 травня 2013, 13:12

Перед тим, як вирішити питання, чи позбавляти акредитації учасників "мовчазної акції" в уряді, директор департаменту інформації та комунікації з громадськістю секретаріату Кабміну Сергій Нагорянський хоче з ними зустрітися.

Про це він сказав у коментарі "Телекритиці".

"Ми зараз займаємося цим питанням, аналізуємо, що відбулося. У часі ми необмежені. Коли рішення буде ухвалене, ми про нього обов'язково повідомимо", - сказав н Нагорняський.

На його думку, журналісти могли б в інший спосіб висловити свій протест - наприклад, написавши матеріал або знявши сюжет.

"Як на мене, вони зробили вчинок, який не прикрашає журналістів. Коли я хочу з кимось поговорити, то не повертаюсь до нього спиною. Але кожен висловлює свою позицію в залежності від політичних поглядів чи вихованості. Я вважаю, що це більш політичний вчинок, ніж захист колеги, за яку вони вболівають", - зазначив Нагорянський.

Як відомо, десять представників ЗМІ, які 22 травня під час засідання уряду взяли участь у мовчазній акції протесту, вимагаючи розслідувати побиття журналістки 5-го каналу Ольги Сніцарчук і фотокореспондента видання "Коммерсант-Украина" Владислава Соделя, можуть втратити акредитацію.

Рішення щодо позбавлення акредитації ухвалюватиме департамент інформації та комунікації з громадськістю секретаріату Кабміну, який очолює Нагорянський. 

На думку журналістів, підстав для позбавлення акредитації немає, оскільки акція була мовчазна, роботі засідання не заважала, і на листках не було написано нічого образливого.

Представники ЗМІ під час засідання Кабміну розвернулися до міністрів спинами, на яких було написано "Сьогодні журналістка! Завтра - ваша дружина, сестра, донька. Дійте!".

"Це що за концерт? Підіть із засідання", - заявив прем'єр Микола Азаров. "Всіх поіменно записати і позбавити акредитації. Ми поважаємо роботу журналістів, але не перетворюйте засідання на цирк", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News