Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Азаров розповів про підвищення зарплат у наступному році

Четвер, 11 липня 2013, 11:07

У держбюджет на 2014 рік має бути закладено підвищення мінімальної зарплатні та розміру прожиткового мінімуму, збільшено видатки на регіони.

Про це заявив прем’єр-міністр Микола Азаров у вступному слові на засіданні Кабінету міністрів.

"У соціальній сфері бюджетна політика 2014 року має забезпечити виконання соціальних ініціатив президента", - сказав Азаров

Зокрема, йдеться про:

- подальше економічно обґрунтоване підвищення мінімальної заробітної плати та посадового окладу (тарифної ставки) працівника I тарифного розряду Єдиної тарифної сітки, як це визначено посланням президента;

- встановлення розміру прожиткового мінімуму та соціальних гарантій, які визначаються на його основі, з урахуванням зростання показників реального сектору економіки та індексу споживчих цін;

- підвищення рівня соціального захисту малозабезпечених верств населення.

Також, заявив Азаров, "необхідно вирішити завдання президента щодо зміщення акценту бюджетної політики на регіони, забезпечити збільшення питомої ваги видатків місцевих бюджетів у зведеному бюджеті країни".

"А тому необхідно провести консультації з всеукраїнськими асоціаціями органів місцевого самоврядування", - сказав він.

"Доручаю Міністерству фінансів разом з усіма розпорядниками бюджетних коштів, з регіонами, комітетами і фракціями Верховної Ради максимально відпрацювати і узгодити проект бюджету до внесення на розгляд парламенту", - повідомив Азаров.

"Попри всі складності, розгляд проекту бюджету на 2014 рік повинен початися у визначений законодавством термін", - наголосив він.

Прем’єр також зазначив, що за підсумками 1-го півріччя 2013 року потрібно "критично проаналізувати роботу нашої економіки та зробити висновки щодо того, як надалі підтримувати фінансово-економічну стабільність і виправляти недоліки, які виявить аналіз".

"Перші висновки ми зробили у вівторок, під час розширеної наради за участю членів уряду і глав регіональних адміністрацій", - зазначив він.

"Перш за все йшлося про регіональні аспекти програми активізації економіки. Адже економіка – це не абстрактні цифри, а реальні підприємства і люди в регіонах. Саме вони мають бути в центрі нашої уваги", - зазначив Азаров.

"Саме на регіональному рівні необхідно активізувати економічні процеси. Тому разом з регіональними адміністраціями уряд визначає: як отримати найкращий результат в умовах, що склалися", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування