"Свобода" сходила до Арбузова і побачила "популізм"

Четвер, 1 серпня 2013, 15:49

Кабінет Міністрів продовжує займатися популізмом, декларуючи підвищення заробітної плати бюджетникам та збільшення державних соціальних допомог.

Про це заявили депутати від "Свободи" Олексій Кайда та Олег Осуховський, які у четвер відвідали чергове засідання Кабміну.

"На тлі дефолту бюджетної системи країни Кабмін Азарова продовжує займатися популізмом, декларуючи нібито підвищення заробітної плати бюджетникам та збільшення державних соціальних допомог", - цитує Кайду прес-служба "Свободи".

Свободівці зауважують, що коштів на реалізацію обіцянок кабміну, ні в державному, ні в місцевих бюджетах немає.

Депутати наголошують, що за оцінками фінансистів, лише для підвищення оплати праці в галузі освіти додатково необхідно 3,4 мільярдів гривень.

Також нардепи розкритикували законопроект "Про внесення змін до закону "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям", який запропонував уряд.

Згідно з ним, з наступного року пропонується виплачувати допомогу на дітей малозабезпеченим сім’ям у розмірі 100% прожиткового мінімуму.

Свободівці переконані, що декларуючи підвищення соцвиплат та зарплат бюджетникам, влада продовжує не помічати категорії громадян, яким із року в рік держава не надає гарантовані законом пільги.

"Хочеться запитати міністра соціальної політики, невже вона, їдучи на урядові засідання, не бачить під стінами Кабміну чорнобильців, які голодують, місяцями вимагаючи від уряду Азарова виконати закон?", - говорить Кайда.

В свою чергу, фракція ВО "Свободи" пропонує покривати соціальні ініціативи влади, зменшивши необґрунтовано завищені видатків на Міністерство внутрішніх справ, Генпрокуратуру, суди та утримання вищих посадових осіб держави.

"Замість того, щоби шукати шляхи та джерела виконання своїх соціальних зобов’язань, Кабмін на чолі з Азаровим продовжує на своїх засіданнях розбазарювати землю та державне майно", - зазначає Осуховський.

"Сьогодні уряд ухвалив рішення змінити цільове призначення комунальної землі лісогосподарського призначення в Конча-Заспі площею майже 2 гектари та передати її в користування ВАТ "Велберт Інвест" для "реконструкції, експлуатації та обслуговування існуючої бази відпочинку", - додає депутат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування