Експерт: КПУ провела збори по референдуму з порушенням закону

Вівторок, 10 вересня 2013, 10:32

Під час організації й проведення КПУ зборів для ініціювання референдуму про приєднання України до Торговельного союзу були порушення законодавства.

Таку думку висловив президент ВОО "Інститут виборчого права" Юрій Ключковський в ефірі 5 каналу в понеділок увечері, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"З точки зору закону є дуже багато підстав вважати, що ніяких зборів не відбулося", - заявив він.

"По-перше, не треба забувати про заборону суду – це заборона, а не жарт, можна ставити під сумнів мотиви суду, наскільки я це розумію – це було визначення про забезпечення позову, але його чомусь комуністи не заперечили, а тільки пішли на порушення, що є незаконним", - сказав Ключковський.

Крім того, за його словами, не ясно "пройшли збори громадян, або пройшли закриті збори Комуністичної партії?".

"Адже туди не тільки журналістів не пустили, не тільки судового виконавця не пустили, але туди й громадян пускали тільки тих, кого потрібно, а тих яких не треба не пропускали - це не збори громадян, це зовсім інший захід", - додав юрист.

"По-третє - сам захід відбувся досить оперативно, з 10:00, коли вони почали реєстрацію двох з половиною тисяч учасників, а закінчилося вже о 14:00", - нагадав він.

"Однак протягом цих зборів мало відбутися мінімум чотири голосування, під час яких потрібно було рахувати голоси. Я не почув жодного повідомлення, де б було сказано, скільки голосів було "за", скільки було "проти", скільки утрималося, і чи сходиться в сумі більш двох тисяч", - заявив Ключковський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування