Арбузов запевняє, що не причетний до дискредитації "Української правди"

Четвер, 12 вересня 2013, 13:10

Прес-служба першого віце-прем'єра Сергія Арбузова запевняє, що він не причетний до розповсюдження провокаційних матеріалів, які дискредитують "Українську правду".

У її заяві йдеться, що прес-служба першого віце-прем’єр-міністра "вкрай здивована заявами деяких представників медіа-сфери та, зокрема, редакції інтернет-видання "Українська правда" стосовно того, що Сергій Арбузов має відношення до розповсюдження матеріалів провокаційного характеру, які паплюжать честь і гідність українських ЗМІ".

Раніше стало відомо, що в Україні розповсюджується фальшива версія "Української правди", в тому числі паперова. Згодом "Економічна правда" УП опублікувала матеріал про причетність людей Арбузова до дезінформації та злому пошти журналістів, а також про наклеп на адресу журналістів "Української правди", зокрема, на "арбузівському" сайті From-ua.com.

"Зазвичай прес-служба Сергія Арбузова не коментує чутки, однак той бездоказовий масив інформації, який поширюється останніми днями в мережі Інтернет, свідчить не про спонтанний вияв цікавості аудиторії до проблематики діяльності українських ЗМІ, а про сплановану кампанію", - зазначають у Арбузова.

"І тим більшим було наше здивування, коли ми побачили, що таке поважне видання, як "Українська правда", свідомо чи несвідомо стало одним із учасників цієї кампанії. Адже ми переконані, що найпопулярніший політичний сайт в Україні не має права робити поспішних висновків, ґрунтуючись, повторюємо, на чутках та емоціях", - стверджує прес-служба.

У команді Арбузова закликають журналістів "керуватися не емоціями, а принципами неупередженості, об’єктивної подачі інформації та перевірки фактажу", "спиратися у своїх оцінках виключно на факти, а не на емоційне та упереджене ставлення до того чи іншого політика".

"Позиція будь-якого журналіста не має залежати від його політичних уподобань. В інакшому випадку він перестає бути журналістом", - заявляє прес-служба.

Вона також зазначає, що" в демократичних країнах позов до суду за наклеп – поширена практика", однак в Україні це складно зробити, оскільки більшість інтернет-видань не зареєстровані та не вважаються ЗМІ.

"Сьогодні можна скільки завгодно сперечатися про недоліки вітчизняних медіа та говорити про чийсь вплив на редакційну політику, але реальна свобода слова починається з вас – кожного журналіста, який на ділі, а не на словах дотримується стандартів своєї професії", - заявляє прес-служба першого віце-прем’єра.

Вона запевняє, що "відкрита до діалогу з представниками ЗМІ та завжди готова надавати необхідну інформацією, якої потребують журналісти": "Потрібно лише звернутися до нас під час підготовки матеріалу – ми завжди повідомимо свою позицію".

"Ми з повагою ставимося до усіх без виключення представників ЗМІ і нам вбачається, що маємо право на таке ж ставлення у відповідь. Сподіваємось, надалі це буде відображатися у більш фаховому підході окремих журналістів при підготовці своїх матеріалів, а перекручення фактів та використання чуток – відійдуть у минуле", - додають у Арбузова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...