Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КПУ все ще мріє про референдум

Вівторок, 17 вересня 2013, 18:34

Компартія збирається і далі робити все, щоб всеукраїнський референдум за народною ініціативою про вступ України до Митного союзу відбувся.

Про це заявив народний депутат від КПУ Сергій Гордієнко.

"Все одно ми будемо робити все можливе, щоб такий референдум відбувся, щоб люди отримали можливість реалізувати своє право на проведення такого референдуму", - сказав він.

Гордієнко нагадав, що рішення Окружного адмінсуду Києва за позовом Європейської партії про заборону на проведення такого референдуму ще не ухвалено.

У той же час, народний депутат заявив, що має намір вимагати відставки суддів, які винесли заборону на проведення зборів громадян щодо всеукраїнського референдуму.

"Завтра мною буде зареєстрований депутатський запит до вищої кваліфікаційної комісії суддів, щоб дати правову оцінку таким суддям, і нам необхідно їх прибирати", - сказав він.

При цьому Гордієнко не дав чіткої відповіді, чи має намір КПУ оскаржити в суді постанову ЦВК про відмову в реєстрації ініціативної групи з проведення референдуму.

Він зазначив, що після того, як текст постанови ЦВК буде отриманий в письмовому вигляді, його вивчать юристи і ухвалять рішення про подальші дії.

Як відомо, 8 вересня Компартія організувала і провела збори з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою про приєднання України до Євразійського економічного простору.

Раніше повідомлялося, що 6 вересня Окружний адмінсуд Києва заборонив ЦВК надсилати свого представника на збори ініціативної групи щодо проведення Компартією референдуму про вступ до Митного союзу.

17 вересня Центральна виборча комісія відмовила у проведенні всеукраїнського референдуму на тему вступу України до Євразійського економічного простору.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...