Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров відповів на "страшилки" Москви про ЄС: вони теж не в Бангладеш йдуть

Субота, 21 вересня 2013, 11:36

Україні і Росії заважають домовитися певні політичні уявлення про те, якою має бути Україна

Про це заявив прем'єр Микола Азаров у ході 10-ї Ялтинської щорічної зустрічі YES.

Говорячи про те, які кроки робить влада для того, щоб наблизити Україну до ЄС, Азаров навів приклад впровадження стандартів у фармацевтичній промисловості, ухвалене 2 роки тому.

"Якою працею давалося це рішення ... Наші виробники і конкуренти , які засипали наш ринок лікарськими препаратами незрозуміло звідки - Бангладеш , Індія ... Я до Індії з повагою ставлюся. Але не з повагою до тих підпільних фірм, які в Індії працюють", - зазначив Азаров.

"Незважаючи на весь опір і прогнози дефіциту ліків, різкого зростання їх вартості та інших бід - ось уже рік, як ці норми працюють - майже в 2 рази збільшився обсяг виробництва фармацевтики, на 51% збільшився експорт. Ціни не виросли, навпаки - стабілізувалися. Відбулася переорієнтація споживача на наші ліки", - заявив прем'єр.

"Важливо було зробити цей крок", - додав Азаров і пояснив: "Після укладання угоди про асоціацію нам буде потрібно зробити більш масштабну роботу з переорієнтації всіх наших технічних норм і стандартів якості на європейські. Це вимагає і часу, і величезного обсягу коштів".

"Коли я про це говорив з прем'єром РФ Медведєвим, він сказав: щойно ви перейдете на ці стандарти, ви зробите несумісною цю продукцію з товарами Митного союзу", - розповів Азаров.

"Тоді я поставив йому дипломатичне питання: а ви-то в якому напрямку рухаєтеся, модернізуєте норми і стандарти? Може, ви до Бангладеш наближатися хочете, або до Пакистану? "Ні. Ми б хотіли, щоб у нас теж європейські норми працювали". Так якщо і ми, і ви цього хочемо, що ж нам заважає домовлятися?", - поставив риторичне питання прем'єр.

"По-моєму, поки заважають певні політичні уявлення про те, якою має бути Україна. Але ми це питання для себе вирішили", - додав він.

Як відомо, раніше радник президента РФ Сергій Глазьєв наголошував на економічних втратах України від асоціації з ЄС та заявляв, що підписання угода про асоціацію з Євросоюзом перекреслить можливість вступу України до Митного союзу і Київ перестане бути для Росії "повноцінним партнером".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
15:26
фотоПерепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники затримали двох чоловіків
15:22
Вчені визначили, наскільки шум шкодить птахам. А як щодо людей?
15:13
Поліція та СБУ прийшли з обшуками до "Київтеплоенерго", робота підприємства заблокована - КП
15:10
Росія поновила доставку нафти державним "Совкомфлотом" до Індії - Reuters
14:48
Made in China більше не лякає: "китайці" захоплюють український ринок
14:40
відеоГУР повідомло про знищення у Москві ворожого гелікоптера Ка-32
14:39
У США представили найбільший у світі 3D-принтер, який може надрукувати будинок за 3 дні
14:39
відеоССО показали результати роботи на Донеччині: у ворога мінус БТР та два БМП 
14:30
Київ стягнув з підрядника метро на Виноградар 139 мільйонів, зароблених з незаконного депозиту
14:16
КолонкаЗавдяки Антикорраді при Міноборони на харчуванні для ЗСУ вдалося зекономити 4 млрд
Усі новини...