У КПУ вірять, що суди збільшують кількість фанів Митного союзу

Четвер, 26 вересня 2013, 22:33

Компартія планує провести збори громадян для організації всеукраїнського референдуму із питання вступу України в Митний союз, незважаючи на рішення суду, який заборонив ЦВК направляти свого представника на ці збори.

Про це сказав депутат Верховної Ради від фракції КПУ Олександр Голуб, повідомили "Українські новини".

"Безумовні збори будуть проводитися, люди мають право зібратися, висловити свою думку", - сказав він.

Також Голуб зазначив, що КПУ оскаржить у суді заборону ЦВК про направлення свого члена на збори.

На думку депутата, перешкоди, які створюють КПУ в організації цього референдуму, призведуть тільки до зростання кількості прихильників проведення референдуму про вступ у Митний союз.

Голуб висловив упевненість у тому, що КПУ в будь-якому разі знайде спосіб провести опитування громадян з цього проблемного питання.

Також він підкреслив, що вважає заборону суду направляти представника ЦВК на збори громадян незаконною і такою, що суперечить Конституції.

Як відомо, у четвер Окружний адміністративний суд Києва заборонив Центральній виборчій комісії направляти свого представника на збори громадян, ініційовані Комуністичною партією України для організації проведення всеукраїнського референдуму із питанню вступу України в Митний союз Єдиного економічного простору (Росія, Білорусь, Казахстан) 29 вересня.

8 вересня КПУ, попри заборону Окружного адмінсуду Києва, на стадіоні "Спартак" у столиці провела збори громадян для організації референдуму про вступ до МС.

На ньому затвердили персональний склад ініціативної групи в кількості 9892 осіб, якій було доручено зібрати підписи за проведення референдуму.

Але ЦВК відмовився зареєструвати цю ініціативну групу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування