Ображений на Фаріон комуніст пропонує підняти штрафи за нецензурщину

Понеділок, 30 вересня 2013, 16:47

Комуніст Олександр Зубчевський пропонує Верховній Раді в 10 разів збільшити штраф за нецензурну лайку в громадському місці.

Про це йдеться у запропонованому ним законопроекті, опублікованому на сайті Верховної Ради.

Депутат пропонує внести зміни до статті 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зубчевський закликає посилити відповідальність за нецензурну лайку в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші дії, що порушують громадський порядок

Такі дії, згідно із законопроектом, повинні каратись накладенням штрафу від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (у чинній редакції - від 3 до 7).

У пояснювальній записці вказано, що "За останні роки в суспільстві все більш посилюється використання нецензурної лексики і лайки в громадських місцях".

На думку комуніста, "існуюча відповідальність за подібні дії не є суттєвою загрозою для порушників і не сприяє їх виправленню, тому введення більшої відповідальності за дрібне хуліганство стане дієвою формою боротьби з правопорушниками".    

Зубчевський переконаний, що прийняття закону дозволить підвищити культурний рівень спілкування громадян і наповнити бюджет за рахунок штрафів.

24 вересня Шевченківський райсуд Львова, частково задовольнив позов депутата Зубчевського до депутата Фаріон і зобов'язав її виплатити компенсацію у розмірі 20 тисяч гривень за образу.

Депутат від "Свободи" Ірина Фаріон заявила, що не виплачуватиме Зубчевському призначену судом моральну шкоду і оскаржить це рішення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...