Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Amnesty International обурена ігноруванням Україною дискримінації геїв

П'ятниця, 6 вересня 2013, 17:36

Намір Української сторони переконати Європейську комісію звільнити країну від зобов’язань законодавчо заборонити гомофобію є недопустимою спробою заперечити права людини для ЛГБТ.

Про це йдеться в заяві Amnesty International.

"Влада України не може вибирати, які з громадян повинні бути захищені від дискримінації, а які - ні. Замість цього, вона має поважати свої зобов’язання розробити правову базу для боротьби з гомофобією, а ЄС, в свою чергу, має зажадати виконання цих зобов’язань", -сказала Тетяна Мазур, директор представництва Amnesty International Україні .

Там нагадали, що у четвер Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська та декілька депутатів Верховної Ради зробили оголошення про поїдку до Брюсселю, метою якої є переконати Європейську комісію звільнити Україну від зобов’язань прийняти зміни до антидискримінаційного законодавства.

"Це оголошення Омбудсмена та інших парламентаріїв суперечить заяві української сторони на зустрічі з питань Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у червні, у ході якої Україна підтвердила своє прагнення розробити правову базу для захисту меншин від дискримінації", - йдеться в заяві.

"У цей критичний момент для майбутнього України, політичні лідери повинні показати силу характеру та взяти на себе дійсно лідерську роль у процесі змін у суспільних настроях та просування універсальності прав людини", - сказала Мазур.

"Замість цього, вони поступаються тим, хто пропагує ненависть, показуючи, що вони бояться стати на захист сексуальних меншин", - додала вона.

Організація, зокрема, стурбована тим, що флагманська установа з прав людини в Україні - парламентська Уповноважена з прав людини – є центральною фігурою у спробі позбавити сексуальні меншини захисту закону.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування