Олійник обіцяє ще думати над "проектом Тимошенко". Яценюк - "неймовірні компроміси"

П'ятниця, 15 листопада 2013, 12:58

Робоча група продовжить роботу над законопроектом про можливість лікування ув'язнених за кордоном, підготовленим представниками опозиції.

Про це заявив член групи, депутат від Партії регіонів Володимир Олійник на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

"Ми і далі будемо працювати над цим законопроектом. І якщо буде добра воля, то, можливо, у вівторок вийдемо з цим рішенням до Верховної Ради", - сказав він.

Депутат нагадав, що представники опозиції в четвер підготували змінений варіант законопроекту, однак він наголосив, що поки що законопроект № 3599-Д не зареєстровано.

"Він ще не зареєстрований і сьогодні неможливо ознайомитися з тим, що вони підготували", - сказав він.

Олійник зазначив, що така ситуація є неприйнятною, оскільки вона ускладнює співпрацю і подальшу роботу над документом.

Він зазначив, що робота в групі з підготовки законопроекту про лікування ув'язнених за кордоном просувається насилу, і одна з причин, на його думку, полягає в тому, що представники опозиції в робочій групі не всі юристи.

"Дуже важко просувається робота, оскільки до складу цієї групи не ввійшли всі юристи. Якщо від фракції Партії регіонів - усі шестеро юристи, то, на превеликий жаль, з боку опозиції не всі юристи", - зазначив Олійник.

У свою чергу глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що опозиція готова "піти на неймовірні компроміси" щодо законопроектів про прокуратуру та про вибори в тому випадку, якщо першим у наступний вівторок буде проголосований в цілому законопроект про лікування Юлії Тимошенко за кордоном.

"Ми залишаємося на своїх принципових позиціях. Ми як українська опозиція пішли на всі компроміси для підписання угоди про асоціацію. Я підкреслюю - на всі. На жоден компроміс ні Янукович, ні Партія регіонів не пішли", - зазначив він.

Яценюк також звернув увагу, що Партія регіонів не внесла жодного законопроекту щодо вирішення питання про лікування Тимошенко за кордоном.

У той час як опозиція внесла п’ять редакцій, і "остання редакція цілком і повністю відповідає тим вимогам, які "регіонали" ставили до законопроекту": "Але й на цей закон вони не згодні".

"Але це пакет із трьох законів, який повинен відкрити дорогу до підписання Угоди з Європейським Союзом", - наголосив Яценюк.

Він додав, що "ця дорога закрита персонально Януковичем": "Шанси залишаються, але вони настільки мізерні, що я зараз живу тільки вірою в те, що може статися чудо і ми підпишемо угоду".

У той же час, на його думку, "сталося, скоріш за все, зовсім інше: під час поїздок до Москви є якась таємна домовленість між Януковичем і Путіним. Предметом цією домовленості є країна. Він торгує країною".

Українська правда, Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування