Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналісти просять Рибака заспокоїти депутатів і не відгороджуватись від преси

Четвер, 21 листопада 2013, 11:39

Журналісти збирають підписи під відкритим листом до спікера ВР Володимира Рибака із закликом не відгороджувати у парламенті ложу преси склом.

Про це у своєму мікроблозі Twitter повідомляє рух "Чесно".

Журналісти зазначають, що не поділяють екстремістських проявів (викидання листів у сесійну залу тощо), для яких використовують ложу преси соратники деяких політиків.

Вони наголошують, що не мають до таких дій жодного стосунку.

 Фото "Чесно"

"Багато хто з нас працює в парламенті понад 10 років. І ми не памятаємо, щоб ані за цей час, ані за всю новітню історію українського парламентаризму, з вини журналістів стався хоча б один інцидент у Верховній Раді", - йдеться в листі.

Журналісти підкреслюють, що такий крок (засклення ложі преси) унеможливить якісне висвітлення журналістами роботи парламенту.

Вони зазначають, що не менше депутатів стурбовані інцидентом, який стався 19 листопада, коли з ложі преси в сесійну залу впав аксесуар від фотоапарата, але наголошують, що фотоапарат належав не журналістові, а людині, яка представилась фотографом Партії регіонів.

Тож журналісти просять Рибака "замість впровадження ідей, що перешкоджають нашій роботі зосередитись на якісній організації діяльності народних депутатів".

Також вони просять провести роз'яснювальну роботу серед депутатів, які посилають своїх фотографів у ВР, щоб вони проводили відповідний інструктаж і несли за них відповідальність.

"Сподіваємось, Вам вистачить витримки і аргументів, аби заспокоїти Ваших колег і продовжити нормальну співпрацю з представниками медіа", - закликають журналісти.

Як відомо, спікер Верховної Ради Володимир Рибак у вівторок висловив намір дати розпорядження про встановлення скла в ложі преси у сесійній залі парламенту.

На засіданні ВР у вівторок під час виступу регіоналки Ганни Герман, один з помічників депутата Олега Ляшка, який балотується в депутати, з балкона преси, волаючи "Юлі Волю!", розкидав листівки.

Також регіонали заявили, що на них з ложі преси впав об'єктив.

У той же час журналіст Макс Левін на своїй Facebook-сторінці повідомив, що об'єктив, який у вівторок впав до сесійної зали, належить юнаку, який фотографує у Верховній Раді для потреб Партії регіонів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування