Невдалий євроінтегратор Азаров звинуватив опозицію у брехні

П'ятниця, 22 листопада 2013, 19:56

Прем'єр-міністр Микола Азаров поскаржився телеглядачам, що опозиція заважала йому виступати у Верховній Раді, і звинуватив парламентську меншість у брехні.

Про це він заявив в ефірі Шустер Live.

"Мене запросили на засідання Верховної Ради. Запросили лідери опозиційних фракцій для того, щоб я дав інформацію, чому уряд ухвалив таке рішення (про припинення підготовки до підписання угоди з Євросоюзом)... Я підготувався і в своєму виступі постарався викласти ті аргументи, ті причини, які спонукали уряд прийняти таке рішення", - почав розповідь Азаров.

"Ви думаєте мене захотіли слухати? З перших же хвилин виступ переривався, ну а буквально через пару хвилин у залі стояв такий шум, що практично мені було дуже важко говорити, і ніхто мене не слухав. Тому що їх абсолютно не цікавлять реальні правдиві причини прийняття рішення...", - продовжив він.

"І я прямо сказав, що вони (опозиція) звикли брехати людям, звикли на брехні робити політику", - заявив прем'єр-міністр.

Азаров також засмучений тим, що угода про асоціацію з ЄС могла бути підписана і раніше, проте обурення громадян обрушилося саме на його уряд.

"Переговори про підписання ось цієї угоди велися 5 років. Вони могли бути підписані в 2010 році, в 2011-ому, в 2012 році, в 2013 році. Були різні причини, за якими вони відкладалися, і ніхто з цього не робив ніякої сенсації, тому що вони відкладалися не з нашої причини. А тепер вони були відкладені з нашої причини...", - сказав він.

Прем'єр додав, що рішення відкласти підписання договору про асоціацію з ЄС було ухвалене в національних інтересах, і воно може змінитися, коли будуть вирішені всі спірні питання, які стосуються цього документа.

Як відомо, в четвер уряд вирішив призупинити процес підготовки до укладання угоди про асоціацію з ЄС.

У ніч на 22 листопада на Майдані Незалежності в Києві зібралося від 1000 до 2000 людей, щоб висловити невдоволення рішенням уряду про призупинення підготовки до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

21 листопада ввечері місія Європарламенту у складі екс-президентів Пета Кокса та Олександра Квасьнєвського висловили глибоке розчарування рішенням уряду України відкласти підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом і закликали президента Януковича дотриматися своїх обіцянок щодо закону про лікування ув'язнених.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування