Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мер Тернополя закликав ректорів разом зі студентами вийти на євромайдан

Середа, 27 листопада 2013, 21:50

Міський голова Тернополя Сергій Надал закликав ректорів місцевих вишів зупинити навчання та вирушити на Євромайлан разом зі студентами.

Відповідна заява розміщена на сайті Тернопільської міськради.

"Тернопіль, як і у вся Україна, сьогодні охоплені студентським страйком на підтримку підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС. Студенти, молодь стали основою загальнонаціонального протесту проти намагання влади зупинити європейський напрямок розвитку нашої країни", - йдеться заяві Надала.

"Для сьогоднішніх студентів урок Євромайдану є незрівнянно важливішим за пропущені лекції чи лабораторні роботи. Сьогодні пробуджується активність молоді, яка може перерости у нову якість суспільних змін. Від цього виграє Україна, наше місто і кожен окремий вищий навчальний заклад", - вважає він.

"Сьогодні є недостатнім просто закрити очі на те, що студенти не йдуть на пари. Закликаю Вас максимально сприяти участі молоді у страйку. Будьте разом з вашими студентами у ці важливі для нас усіх дні. Зупиніть навчання в університетах на вимогу страйкових комітетів. Прийдіть на майдан з професорсько-викладацькими колективами", - закликав мер.

Водночас, за повідомленням ZAXID.NET, керівництво Львівського інституту банківської справи і Львівського інституту комп’ютерних технологій не пускає студентів взяти участь у акціях на Євромайдані у Львові, які відбудуться 28 листопада.

Як відомо, 27 листопада близько 15 тисяч студентів, які представляють 12 університетів, передали звернення до президента Віктора Януковича з вимогою підписати Угоду про Асоціацію.

Того ж дня члени Кабміну провели зустрічі зі студентами столичних вузів, на яких переконували у необхідності зробити паузу в євроінтеграції.

26 листопада студенти кількох вишів вийшли на вулиці і приєдналися до акцій протесту проти призупинення підготовки до підписання угоди про асоціацію з ЄС.

21 листопада уряд вирішив призупинити процес підготовки до укладання угоди про асоціацію з ЄС.

У зв'язку з цим рішенням, починаючи з 21 листопада, в різних куточках України та світу почалися масові протести, які тривають досі.

24 листопада на Європейську площу прийшло більше 100 000 людей, які хочуть, щоби Україна підписала угоду про асоціацію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування