Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Арбузов злітав у Брюссель у пошуках грошей

Субота, 9 листопада 2013, 15:02

Перший віце-прем’єр України Сергій Арбузов 8 листопада  відвідав Брюссель, куди він прибув на зустріч з віце-президентом Єврокомісії з фінансових питань Оллі Реном.

Як повідомляє "Німецька хвиля" з посиланням на прес-службу віце-президента Єврокомісії, серед іншого Рен та Арбузов говорили про надання Україні макрофінансової допомоги.

Про результати брюссельської зустрічі Арбузова і Рена у Єврокомісії не повідомляють.

Як відомо, ЄС виділив Києву ще три роки тому 500 мільйонів євро макрофінансової допомоги у вигляді кредиту на 15 років.

Цим рішенням передбачалося надання Україні ще 110 мільйонів євро допомоги з виділених раніше, але не використаних. Однак на початку 2011-го року стало відомо, що ЄС фактично "заморозив виділення грошей Україні", передусім прив'язавши їх до досягнення поступу на переговорах Києва з МВФ.

Тепер український уряд хоче отримати обіцяне, хоча місяць тому голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що ці гроші український уряд отримає лише після відновлення співпраці з МВФ.

Разом з тим  у жовтні залишок коштів на єдиному рахунку Державної казначейської служби знизився до мінімального рівня з початку поточного року - 410 мільйонів гривень.

8 листопада міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило довгострокові рейтинги України з B до B- з негативним прогнозом.

МВФ очікує від уряду України те, що той подбати про гнучкий валютний курс, зменшить дефіцит держбюджету та відкладе податкову лібералізацію. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...