Голова ФПУ пожалівся Азарову на "захоплення" Будинку профспілок

Понеділок, 16 грудня 2013, 21:34

"Захоплення" будівлі ФПУ мітингуючими позбавляє профспілки можливості виконувати свої обов'язки.

Про це у листі на ім’я Прем’єр-міністра України Миколи Азарова заявив голова Федерації проспілок Юрій Кулик, повідомляється на сайті уряду.

В документі йдеться про те, що у працівників профспілок "немає можливості отримувати та опрацьовувати проекти актів законодавства, які надходять до профспілок від центральних органів виконавчої влади".

"Таким чином, фактично профспілки усунуті тими, хто захопив їх будинок, від соціального діалогу щодо обговорення, внесення зауважень та пропозицій стосовно законопроектів", - говориться в листі.

Крім Будинку профспілок Євромайдан контролює також будівлю КМДА, Жовтневий палац та будинок Архітекторів.

Федерація профспілок дозволила мітингувальникам перебувати у її будівлі на Майдані Незалежності та у Жовтневому палаці на Інститутській до 25 грудня, а за потреби й довше.

10 грудня Держвиконслужба звернулася до організації з вимогою звільнити будівлю від усіх осіб, крім працівників підприємства Господарське управління ФПУ та охоронної фірми.

Федерація висловила свій протест, заявивши, що це паралізує її роботу.

14 грудня з'явилася інформація про те, що Президіум ФПУ засудив дії голови ФПУ Кулика, який звернувся в міліцію з заявою звільнити будинок від Штабу національного спротиву та учасників Євромайдану. 

Більше того, Кулику нібито загрожувала відставка. Однак 16 грудня на офіційному сайті заявилося повідомлення з підтвердженням його легітимності.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування