Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк: За системну диверсію в армії мають відповісти усі розкрадачі

Вівторок, 11 березня 2014, 12:10

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що мають бути покарані всі причетні до розкрадання коштів, виділених на Збройні сили України.

"Була здійснена системна диверсія з підриву національної безпеки й оборони країни", - заявив він, виступаючи в Верховній Раді.

"Зараз дійшло до того, що уряд у нагальному порядку займається тим, що ми поставляємо ТС-1 для того, щоб літаки літали, дизель, бензин – це при тому, що бюджетних призначень на такі видатки немає. Не буду вдаватися в подробиці, як ми це зробили, але зробили", - додав Яценюк.

Він повідомив: "7 тисяч ТС, 60 тисяч паливно-мастильних матеріалів доставляється збройним силам України. Зараз вирішується питання поставок речового майна. Починаючи зі взуття і закінчуючи одягом".

"Ті цифри, які мені подали щодо стану державного матеріального резерву, а також щодо вилучення з НЗ товаро-матеріальних цінностей, просто вражає", - зазначив прем’єр.

"Органи прокуратури і військової прокуратури, в першу чергу, повинні негайно розпочати розслідування і арешти всіх, хто мав відношення до розкрадання Міноборони", - заявив Яценюк

Він додав, що ситуація по Криму – зокрема, й по фінансуванню наших збройних сил – складна.

"Не дивлячись на те, що тричі намагалися відключати систему Національного банку і державного казначейства, сьогодні вранці ми знайшли шлях, як доставити до кожного військовослужбовця тих 125 мільйони гривень, які уряд виділив позавчора", - сказав Яценюк

"У нас поки що діє одна платіжна система… Сьогодні ми перерахували з казначейства на відповідну платіжну систему – кожен військовослужбовець отримає ці кошти", - повідомив він.

"Як довго це буде тривати? Стільки, скільки зможемо, стільки будемо платити", - сказав Яценюк, але додав, що справа зараз не стільки у виплатах, скільки у тому, "як і яким шляхом" вирішити цей конфлікт у Криму.

"Українська правда" 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...