У Росії вважають, що мали право на заочний "арешт" Сашка Білого

Четвер, 13 березня 2014, 08:47

Усі норми російського та міжнародного права при пред'явленні звинувачення й ухваленні заочного рішення про взяття під варту громадянина України Олександра Музичка, відомого як "Сашко Білий", були дотримані.

Про це ИТАР-ТАСС заявили у прес-службі міського суду міста Єсентуки, який 12 березня задовольнив клопотання слідства про його взяття під варту.

"Захист заперечував проти такого запобіжного заходу, але сторона звинувачення пред'явила документи, які засвідчують особу Музичка й кримінальні справи, порушені у 2006- 2011 роках, які підтверджують його обґрунтованість", - сказала прес-секретар суду Тетяна Гаврилова.

Кримінальна справа проти Музичка було порушена Слідчим комітетом РФ 7 березня за частиною 1 статті 209 КК РФ "Створення стійкої збройної групи (банди) з метою нападу на громадян і керівництва нею".

ИТАР-ТАСС називає Музичка "українським бойовиком", зазначаючи, що він був оголошений у міжнародний розшук за підозрою "у катуваннях і вбивстві російських військовослужбовців у Чечні в 2000-ні роки".

За даними СКР, "на його рахунку вбивства не менше 20 російських військовослужбовців".

"У грудні минулого року Музичко був помічений у Києві на Майдані, в ефірі був показаний запис його появи з автоматом на засіданні Рівненської облради", - додає російське інформагентство.

Людина на прізвисько Сашко Білий вважається членом "Правого сектору", який брав участь у акціях протесту на Майдані у Києві.   

Як відомо, 12 березня Басманний суд Москви дозволив "заочно заарештувати" лідера "Правого сектору" Дмитра Яроша

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування