Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Дніпропетровську було два мітинги: за неподільність України і за "референдум"

Неділя, 16 березня 2014, 19:01

У неділю в Дніпропетровську тривали два мітинги: один – за неподільність України, ще один – на підтримку "референдуму" в Криму.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Сотні людей зібрались на традиційне недільне віче на центральній площі міста, що віднедавна має назву Героїв Майдану, під гаслом "За мир і єдність в Україні!".

У руках вони тримали синьо-жовті прапори, а також плакати з написами "Україна Єдина", "Сепаратистів до відповідальності", "Ні російській агресії". Учасники віча заявляли про неподільність і єдність України, а також про своє невизнання "референдуму" в Криму. 

За їхніми словами, у розв’язанні конфлікту на Кримському півострові вони сподіваються на допомогу міжнародної дипломатії, зокрема покладають надії на запровадження санкцій щодо російських високопосадовців з боку ЄС і США.

Тим часом біля театру опери та балету під прапорами Росії, Білорусі і червоними прапорами СРСР зібралися проросійськи налаштовані громадяни.
Тримаючи у руках плакати з написами "Словʼянська єдність", "Референдум – краще, ніж війна" тощо, вони скандували "Росія!" і "Беркут!".

Промовці цього мітингу закликали присутніх перейти від "балачок до конкретних дій" за прикладом Харкова та Донецька. Неподалік від мітингувальників перебували кілька десятків невідомих молодиків спортивної статури.

У неділю у звʼязку із загрозою посягань на свободу і незалежність України Штаб національного захисту і "Правий сектор" у регіоні оголосили загальну мобілізацію патріотичних сил.

Особлива увага приділяється охороні адміністративних будівель та національних символів, адже є інформація про підготовку до спроб підняття у Дніпропетровську російських триколорів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування