Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутата Вишневого, активіста Майдану побили під домом

Вівторок, 25 березня 2014, 08:33

Депутата міськради Вишневого Юрія Лісничого побили вночі під будинком у Вишневому, у нього поламана нога, підозра на перелом руки, побиті нирки та хребет, вкрадено речі.

Лісничий пов’язує це зі своєю політичною та громадською діяльністю.  

Він розповів "Українській правді" телефоном, що близько 12:20 припаркував під домом машину і вийшов із неї з сумкою в одній руці та дитячими речами доньки в іншій – і враз до нього підбігли двоє хлопців із металевими прутами.

"Вони явно мене чекали… Почали бити, я відбивався… Вони збили мене з ніг, ногу зламали, били мене на землі, я прикривався рукою – є підозра, що руку в 3-х місяцях поламали", - розповів депутат Вишневого.

"Били мені по нирках, по хребту… Не можу стати на ноги… Зараз їду у 12-ту лікарню (у Києві), до Богомолець, – мабуть, будуть операцію робити на нозі", - додав він.

Також у Лісничого вкрали з сумки ноутбук та документи, хоч сумку він кинув під кущі, доки відбивався.

Постраждалий не пам’ятає, чи нападники щось казали, бо все було дуже швидко.

"Швидше за все, це пов’язано з моєю політичною діяльністю, усе до того йшло, мені погрожували… І чиновники мерії, і мер, і забудовник, і колишній заступник мера, якого засудили за хабар років 5 назад – і той погрожував через людей", - сказав Лісничий.   

Він також зазначив, що є представником Антикорупційного комітету Майдану, що вів боротьбу з вишнівськими "регіоналами" та незаконною забудовою, а також брав участь у пікетуванні дому екс-керівника Київської області Присяжнюка з вимогою люстрації. 

"У мене таке враження, що це замовлення. Навіть міліціонери сказали, що пограбування таке не буває… У нашому дворі працюють камери – спробуємо відео знайти. Міліція нібито тримає це на контролі", - сказав Лісничий.

"Чудом я залишився живий. Зараз за сім’ю боюся, в мене маленька доця. Може, будемо просити охорону. Я ж раніше й прокуратурі працював", - зізнався він.    

Лісничий також згадав, що два тижні тому пограбували квартиру його тестя, в якій він живе.

"Тиск іде й на інших депутатів, одному депутату райради відкрутили гайки в колесах…", - додав він. 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування