Махновщина не на часі: Правий сектор розбереться із "самодіяльністю"

Вівторок, 25 березня 2014, 13:53

Усі нестатутні формування, що діяли в рамках "Правого сектора" на Львівщині, будуть розформовані.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, про це на прес-конференції заявив політичний референт партії в області Віталій Сергатюк.

"Вчора у Львові була делегація з центрального проводу партії і було ухвалено рішення про розформування всіх самодіяльних, нестатутних формувань, що діяли в рамках "Правого сектора", - заявив він.

Сергатюк також повідомив, що вже найближчим часом з числа активістів, які пройшли Майдан, сформують громадське об'єднання, що займатиметься "втіленням в життя політичної програми партії "Правий сектор".

"Всі інші громадські формування, що бажають ідентифікувати себе як частину "Правого сектора", ліквідовані, вони поза законом... Зараз все розбудовуватиметься на підставі жорсткої дисципліни, а не самодіяльності. Ніхто ні з ким рахунки не зводитиме, але настав час структуруватися, тим більше що за такої зовнішньої загрози махновщина не на часі", - наголосив він.

Представник Правого сектору також повідомив, що формальності щодо зміни статутних документів партії "Правий сектор" вже завершені, розпочнеться робота зі створення структур у районах і містах області.

Нещодавно стало відомо, що об'єднання радикальних партій та організацій українських патріотів "Правий сектор" вирішило стати політичною партією. Його голова Дмитро Ярош заявляв про наміри балотуватися на президентських виборах.

Не дивлячись на прагнення організаційного ядра до формалізації, між Правим сектором та офіційними органами влади подекуди виникають конфлікти. Зокрема силовики неодноразово закликали активістів здавати зброю або вступати в ряди Національної гвардії. В Правому секторі цю позицію не підтримали.

Крім того, у понеділок було вбито одного з активістів Правого сектору, Олександра Музичко, відомого як Сашко Білий. Музичко зокрема був відомий через випадок з побиттям рівненського прокурора нібито за погане розслідування справи про вбивство жінки

У МВС заявили, що Музичко, відомий як Сашко Білий, був смертельно поранений під час затримання, оскільки відкрив вогонь у бік правоохоронців. Однак рівненські активісти Правого сектору заявили, що міліція бреше, і що вони збираються помститися голові міністерства Арсену Авакову.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування