Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США направляють есмінець у Чорне море

Четвер, 3 квітня 2014, 11:44

У Чорне море направляється американський есмінець "Дональд Кук", оснащений системою протиракетної оборони "Иджис" (Aegis)".

Про це повідомив телеканал Ен-Бі-Сі", посилаючись на представників Пентагона, передає Інтерфакс-Україна.

За їхніми словами, він прибуде в акваторію Чорного моря "орієнтовно наступного тижня", і його присутність у регіоні має стати символічним жестом підтримки України й союзників по НАТО в регіоні, відзначає телеканал.

Скільки часу корабель пробуде в Чорному морі, не повідомляється. Очікується, що він візьме участь у спільних навчаннях з кораблями ВМФ країн-членів НАТО на Чорному морі й відвідає низку портів.

Офіційний представник Пентагона Стів Уоррен підтвердив, що ВМС у найближчі дні направлять американський есмінець у Чорне море, "щоб запевнили наших союзників у нашій вірності зобов'язанням у регіоні".

При цьому він підкреслив, що це рішення є "прямим наслідком нинішньої ситуації в Україні". Уоррен не вказав, який саме корабель планується направити в регіон.

Згідно з повідомленням Інформаційної служби ВМС США, у цей час есмінець "Дональд Кук", що базується в іспанському порту Рота на Атлантиці, перебуває в акваторії Середземного моря.

Корабель прибув в Іспанію 11 лютого. Вашингтон вирішив розмістити його на постійній основі в Європі в рамках програми побудови Поетапної адаптивної системи ПРО.

За даними інформаційної служби ВМС США, в 2014 на військово-морську базу в Роті для постійного базування прибуде ще один есмінець - "Росс" (Ross), а в 2015 році - есмінці "Карні" (Carney) і "Портер" (Porter).

Ці кораблі, здатні відслідковувати балістичні ракети й з високою ймовірністю збивати їх, будуть здійснювати патрулювання в східній частині акваторії Середземного моря.

Як указують представники ВМС, метою розміщення кораблів є захист європейських союзників, країн-партнерів, що перебувають у регіоні американських військ, а також США від нинішніх і перспективних ракетних загроз.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...