Меджліс скасував масові акції у Сімферополі до річниці депортації

Субота, 17 травня 2014, 16:27

17 та 18 травня в центрі Сімферополя ніяких масових акцій, присвячених пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу проходити не буде.

Таке рішення ухвалив Меджліс кримськотатарського народу в ході позачергового засідання 17 травня.

''На засіданні Меджліс розглянув питання проведення траурних заходів 17 і 18 травня. У центрі Сімферополя ніяких масових акцій в ці дні проходити не буде'', - наголошується в повідомленні.

17 травня акція-реквієм "Запали вогник у своєму серці" також не відбудеться.

Разом з тим  на 18 травня заплановані наступні заходи: о 8:00-9:30 - жалобні заходи у селищах і селах, в містах визначених місцевими меджлісами за погодженням з головами сільських і селищних рад.

З 11:00 до 13:00 планується провести траурні заходи в районних центрах та містах, в місцях визначених регіональними меджлісами за погодженням з керівниками районів і міст.

У 13:00 в мікрорайоні Акмечеть в Сімферополі (біля Джамі) відбудеться Всекримський жалобний молебень (дуа), присвячений пам'яті жертв Депортації кримськотатарського народу.

Як відомо, раніше Аксьонов підписав розпорядження про заборону масових заходів на території Криму до 6 червня, у зв'язку з "напруженою обстановкою на південному сході України".

Пізніше він дозволив кримським татарам провести 18 травня мітинг з нагоди 70-ої річниці депортації на мусульманському кладовищі.

Однак так званий "губернатор" Севастополя Сергій Меняйло також заборонив масові  заходи у місті, аргументувавши заборону подіями на південному сході України і "можливими провокаціями екстремістів".  

У свою чергу голова Меджлісу Рефат Чубаров у зв'язку із забороною "владою" Криму мітингу, присвяченого 70-й річниці депортації кримських татар, виступає за проведення жалобних заходів у місцях їх компактного проживання.

Прес-секретар Меджлісу Алі Хамзін заявив, що у Криму відбуваються масові обшуки у будинках кримських татар. За словами лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, нова окупаційна влада під егідою Росії продовжує вести стосовно кримських татар політику, схожу на ту, яку проводив Радянський Союз.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування