У Держдумі вже не хочуть газових перемовин з Києвом. Хочуть санкцій

Неділя, 15 червня 2014, 19:52

Росія повинна припинити газові переговори з Києвом і перейти до санкцій проти України.

Про це в інтерв'ю телеканалу "Росія 24" заявив голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков, пишуть "Ведомости".

"Я вважаю, що Росія повинна переходити до санкцій проти України. На мій погляд, пора припиняти всякі переговори по газу. Я вважаю недоречними переговори в Києві в умовах, коли в Києві атакують російське посольство, влада практично мовчить, міліція не діє, міністр закордонних справ ображає російського президента. Які переговори? Ці переговори треба закінчувати. І треба припиняти постачання газу на Україну", - заявив Пушков.

За його словами, санкції потрібно вводити, "тому що нічого не змінюється".

"Ступінь агресивності на нашу адресу у Києві лише наростає. Нам пора закінчувати всякі розмови про партнерство і переходити до іншої політики", - заявив депутат.

Також Пушков заявив, що США зацікавлені в наростанні конфлікту між Україною і Росією, створенні атмосфери холодної війни, яка дозволить йому "вибудувати під себе" всі європейські країни.

"Не можна нескінченно робити ставку на переговори, коли протилежна сторона займається постійною політичною агресією", - підкреслив Пушков.

Як відомо, уряд України готується до зупинки поставок російського газу з 16 червня.

11 червня після чергового раунду тристоронніх газових переговорів у Брюсселі Україна відмовилась від пропонованих РФ умов знижки. Україна наполягає на тому, щоб зниження ціни на газ було прописане в контракті, а не запроваджувалось рішенням уряду Росії.

14 червня у Києві відбулися  тристоронні переговори за участі єврокомісара Еттінгера. Глава Міненерго та вугільної промисловості Юрій Продан заявив, що переговори завершилися безрезультатно.  Також було ухвалено рішення продовжити переговори 15 червня. 

Також Продан зазначив, що Україна продовжує наполягати на ціні газу  $268 за 1 тис. кубометрів, але готова на компроміс - $326 за тисячу кубометрів. 

Чергова зустріч з газового питання має відбутися ввечері 15 червня. 

Разом з тим 14 червня сотні активістів пікетували посольство РФ в Києві у зв'язку з проникненням російських танків на територію України і збитим літаком ІЛ-76, внаслідок чого загинули 49 українців. Мітингарі закидали посольство яйцями, зеленкою, перевернули та потрощили машини, що належать до автопарку диппредставництва. Завдяки втручанню представників уряду масових безладів та актів вандалізму вдалося уникнути. 

МЗС України заявило, що обурення учасників акції протесту біля посольства РФ в Україні було використано для спроб провокаційних дій, які не відповідають прийнятим нормам дипломатичних зносин і захисту дипломатичних установ.

Разом з тим МВС затримало 3 мітингувальників, за фактом подій відкрито провадження за статтею "хуліганство".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...