Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії заявляють, що її територію бомбили Нацгвардія і "Правий сектор"

Понеділок, 14 липня 2014, 13:18

У Слідчому комітеті Росії вважають, що снаряд, що потрапив в житловий будинок Донецька Ростовської області, був випущений українськими військовими і "Правим сектором".

Про це заявив "Інтерфаксу" офіційний представник СКР Володимир Маркін.

"Невстановлені військовослужбовці збройних сил України, члени Нацгвардії і "Правого сектора" 13 липня здійснили з території України постріли по Донецьку Ростовської області", - заявив Маркін.

Він нагадав, що в результаті потрапляння снарядів 45-річний чоловік отримав смертельні поранення.

За словами Маркіна, "невстановлені військовослужбовці ЗСУ, члени Нацгвардії і "Правого сектора" свої умисні дії, безпосередньо спрямовані на вчинення вбивства осіб, які перебували на території Донецька Ростовської області, не довели до кінця з не залежних від них обставин, у зв'язку з тим, що жителі міста своєчасно сховалися в безпечних місцях".

Найближчим часом будуть призначені необхідні експертизи, в тому числі вибухотехнічні і балістичні, спрямовані на встановлення типу снарядів і траєкторії їх польоту, місця і способу їх запуску.

За фактом обстрілу СКР розслідується кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених статтями "вбивство" і "замах на вбивство двох і більше осіб, вчинений загальнонебезпечним способом, групою осіб".

Як відомо, українські силовики неодноразово вже спростовували заяви про їхню причетність до обстрілу, заявляючи, що це справа рук бойовиків, при чому, скоординована з силовиками Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування