Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна визнала "гуманітарний конвой" гуманітаркою

Неділя, 17 серпня 2014, 10:30

Вантаж Міжнародного комітету Червоного Хреста визнано гуманітарною допомогою.

Відповідий наказ про визнання підписала міністр соцполітики України Людмила Денісова, повідомляє прес-служба КМУ.

Згідно з листом із переліком  товарів гуманітарної допомоги за підписом голови регіональної делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста Російської Федерації, Білорусі та Молдови пана  Паскаля Кутти, гуманітарний  вантаж складається з яловичини тушкованої, рису, крупи гречаної, солі, цукору, молока згущеного, чаю, води бутильованої, дитячого харчування, медикаментів, шо не містять наркотичних та сильнодіючих речовин; електростанції; спальних мішків.

"Всього 12 найменувань загальною вагою 1856,3 тонни. Отримувачем гуманітарного вантажу є місія Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні. Вантаж буде переміщений представниками МКЧХ в Україну через пункт пропуску БАПП "Донецьк", - йдеться в листі.

Як повідомили в ефірі 5 каналу з посиланням на представників місії ОБСЄ та Червоного хреста, перші 16 КамАЗів, які перевірені міжнародними експертами, вирушили до українського кордону. 

Червоний хрест поки що перевіряє вміст вантажівок у російському Кам'янськ-Шахтинську, де зупинилася колона, тож перетинати кордон вони поки що не будуть.  

Незабаром на КПП "Донецьк" у Ростовській області мають прибути представники місії ОБСЄ, які стежитимуть за переправкою "гуманітарного конвою" на територію України. 

Як відомо, напередодні у Ростовській області завершилися переговори щодо долі скандального "гуманітарного вантажу" від Росії: він таки потрапить до України, але лише після перевірки на кордоні.

Раніше в РНБО заявили, що "гуманітарний конвой" з Росії досіперебуває на території РФ у м.Донецьк, документів на нього не надають.

15 серпня Росія не надала представникам Червоного хреста детальної специфікації "гуманітарного конвою", що затримувало його оформлення.

Разом з тим Червоний Хрест отримав перші вантажі української гуманітарної допомоги, яка вже перебуває в Старобєльську, її розповсюдження у Луганській області розпочнеться вже найближчим часом.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування