Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США порівняли утримання Москвою Савченко зі ставленням СРСР до дисидентів

П'ятниця, 17 жовтня 2014, 18:59

США засуджують утримання під вартою Російською Федерацією українських громадян, у тому числі льотчиці Надії Савченко і режисера Олега Сенцова.

Про це заявив посол США в ОБСЄ Деніела Беєра, повідомляє сайт посольства США. 

"Як ми підкреслювали раніше, ці затримання порушують зобов’язання, взяті за Мінськими домовленостями, і підривають сумлінні зусилля, спрямовані на деескалацію кризи", - зазначається у повідомленні.

Він зазначив, що заклики США до Росії так не і не було почуто.

Беєр зазначив, що США дізналися, що слухання у справі Савченко перенесено ще на один місяць і що їй належить пройти ще одну психіатричну експертизу протягом місяця.

"Це нагадує використання психіатрії в політичних цілях, яке застосовували до дисидентів у радянські часи. Ми закликаємо до негайного звільнення Надії Савченко, а також закликаємо Росію допустити до неї представників міжнародних гуманітарних організацій", - йдеться в повідомленні.

США також засуджують утримання українського кінорежисера і активіста Майдану Олега Сенцова, якого було затримано 11 травня на вочевидь безпідставних звинуваченнях.

"Ми стурбовані отриманими цього тижня новинами про те, що російська влада відмовилася розслідувати заяви про катування Сенцова в ув’язненні", - заявив посол.

"Ми закликаємо Росію поважати міжнародні зобов’язання та свої зобов’язання перед ОБСЄ і повторюємо наш заклик негайно звільнити цих громадян України, а також інших, утримуваних на подібних сумнівних підставах", - наголосив Беєр.

Як відомо, один з адвокатів Савченко Микола Полозов повідомив, що українську льотчицю Надію Савченко піддають тортурам в інституті судової психіатрії імені Сербського. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування