Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські тюремники не отримували документів про висування Савченко в Раду

Вівторок, 21 жовтня 2014, 10:15

Українська льотчиця Надія Савченко не передавала адміністрації воронезького й московського СІЗО документів, пов'язаних із планами участі у виборах до Верховної Ради.

Про це повідомив голова Федеральної служби виконання покарань РФ Геннадій Корнієнко у відповідь на запит думського комітету зі справ громадських об'єднань і релігійних організацій.

Цю відповідь голова згаданого комітету Ярослав Нілов (фракція ЛДПР) оприлюднив журналістам у вівторок, повідомлять "Інтерфакс-Україна".

"За час утримання в зазначених слідчих ізоляторах заяв від Савченко Н.В. про згоду балотуватися в депутати Верховної Ради України на адресу адміністрації установ не надходило, інших документів, необхідних для її включення в передвиборний список політичних партій, також не оформлювалося", - заявив Корнієнко.

Як відомо, Савченко на даний момент очолює виборчий список партії "Батьківщина".

За даними російського слідства, 31-річна льотчиця воювала на сході України у складі добровольчого батальйону "Айдар" і в червні потрапила в полон до бойовиків під містом Щастя Луганської області. 8 липня вона опинилася в Росії, у Воронезькому СІЗО.

Як стверджують у Слідчому комітеті РФ, Савченко перетнула кордон із Росією без документів під виглядом біженки й була затримана в одному з населених пунктів для встановлення особи.

Після цього з'ясувалося, що вона є підозрюваною у справі про вбивство російських журналістів Ігоря Корнелюка й Антона Волошина під Луганськом.

9 липня льотчиці було офіційно пред'явлене звинувачення в допомозі в убивстві.

Україна наполягає на тому, що в рамках пункту мінського протоколу про звільнення всіх заручників мають бути звільнені ув'язнені, які утримуються під вартою в РФ, у тому числі й Савченко.

Крім того, льотчицю поставили на чолі партійного списку "Батьківщини" на дострокових виборах до Верховної Ради, які призначені на 26 жовтня.

На даний час Савченко перебуває на психіатричній експертизі у Москві.

27 жовтня Басманний суд розгляне клопотання слідства про продовження її арешту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування