Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк доручив придумати, як уберегтися від "фінансової агресії Росії"

П'ятниця, 24 жовтня 2014, 15:22

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк очікує, що через падіння курсу рубля й наплив російських товарів може постраждати економіка України.

Про це він заявив на позачерговому засіданні Кабінету міністрів і доручив відомствам у п’ятницю продумати кроки, які не допустять "фінансової агресії" Росії.

"Сьогодні в Росії відбувся неймовірний обвал російської національної грошової одиниці – а, як правило, такі фінансові кризи потім мають негативний вплив й на Україну. Фактично це сьогодні така чорна п’ятниця для російської економіки і рубля – і, як правило, після цього ми відчуваємо хвилю фінансової дестабілізації", - сказав прем’єр.

"Окрім своєї військової агресії, вони ще тепер будуть здійснювати фінансову агресію через свою недолугість", - додав він.

На думку Яценюка, "зараз росіяни будуть намагатися швидко продавати свої товари в Україну, тому що є конкурентна перевага".

"Курс впав – вони можуть знизити ціни на свої товари в доларах, аби заполонити український ринок", - вважає він.

Прем’єр попросив: "Протягом сьогоднішнього дня Міністерство економіки, Фіскальна служба, МінАПК – провести термінове зібрання з приводу того, щоб не дати можливості Росії зараз дестабілізувати ситуацію в Україні – в тому числі, і через наплив російських товарів на територію України".

Він доручив міністру фінансів провести розмову з керівництвом Нацбанку з приводу впливу падіння рубля на українську економіку і фінансову систему.

"Ми пригадуємо і 1998 рік, і інші фінансові кризи – нам треба бути готовими до того, що крім військової агресії ще й фінансова й економічна агресія може мати поганий вплив на українську економіку", - заявив Яценюк.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...