Захист Савченко звернеться до Європейського суду

Вівторок, 11 листопада 2014, 17:14

Захист української льотчиці Надії Савченко намір звернутися в Європейський суд у зв'язку з незаконними діями відносно підзахисної.

Про це журналістам у вівторок повідомив адвокат Савченко Микола Полозов, передає Інтерфакс-Україна.

Він заявив, що оскаржить рішення суду, який визнав законним проведення стаціонарної психіатричної експертизи української льотчиці Надії Савченко, обвинуваченої у сприянні вбивству російських журналістів.

"Проведення відносно Надії Савченко незаконної стаціонарної психіатричної експертизи, а також сьогоднішню постанову суду, весь хід розслідування дає нам підстави для звернення до апеляційної інстанції, куди ми, без сумніву, звернемося зі скаргою.

Також звернемося до Європейського суду у зв'язку з незаконними діями відносно Надії Савченко", - заявив Полозов.

Він зазначив, що офіційні результати психолого-психіатричної експертизи досі невідомі.

За словами іншого адвоката Савченко Марка Фейгіна, сьогоднішню ухвалу суду "було винесено з порушенням закону, саму експертизу проведено з порушеннями, що перекочували до постанови судді Карпова".

"Сенс приміщення Надії Савченко до стаціонару був у тому, щоб ізолювати її від участі в заключному етапі виборчої кампанії в Україні. Єдина слідча дія, яку з нею провели в Інституті імені Сербського, - експертиза при виписці", - заявив Фейгін.

Як повідомлялося, у вівторок Басманний суд Москви відмовився задовольнити скаргу захисту Надії Савченко на постанову про призначення стаціонарної психіатричної експертизи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...