Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коаліціада вперлась у регламент, але текст можуть парафувати в п'ятницю

П'ятниця, 14 листопада 2014, 12:19

Учасникам коаліційних переговорів у п'ятницю лишилось узгодити питання регламенту коаліції, частину з яких уже погодили.

Про це заявив представник на переговорах "Народного фронту" В'ячеслав Кириленко, передає Укрінформ.

"Зараз розпочнемо з детального розгляду регламенту коаліції. Але основні норми цього регламенту також давно погоджені й оприлюднені", - сказав Кириленко.

Він також пояснив, що питання регламенту майбутньої коаліції стосуються повноважень загальних зборів та Ради коаліції, рішень, які ухвалюються консенсусом, та внесення прем'єром складу уряду.

За словами Кириленка, після узгодження питань регламенту текст коаліційної угоди буде уже сформований повністю.

"Сподіваємося, що до кінця дня буде парафовано, тобто, попередньо погоджено, проект коаліційної угоди", - заявив він.

У той же час представник "Батьківщини" Андрій Кожем'якін заявив, що пора завершувати ці перемовини і терміново починати роботу Ради.

"Постійно вносяться нові пропозиції, які не погоджуються з іншими фракціями. Зокрема, вчора було внесено нові пропозиції щодо регламенту, які не можуть погодити між собою "Блок Порошенка" та "Народний Фронт", - заявив він.

"Ми не говоримо про посади, ми наголошуємо на тому, що потрібно рятувати країну, тому що в Україні війна і існує постійна загроза агресії з боку Росії і парламент повинен працювати вже сьогодні", - додав він.

Депутат від "Батьківщини" Андрій Сенченко додав, що основна задача учасників переговорів - не допустити пунктів, які "закладають бомби під майбутню коаліцію".

"Наприклад, не можна прописувати у регламенті норми, які б дозволяли комусь домінувати і диктувати всім іншим, не можна обмежувати законне право депутатів вносить законопроекти, а якщо чиновники будуть візувати депутатські законопроекти, то це абсурд", - розповів він. 

Як відомо, представник БПП Віталій Ковальчук у четвер заявив, що його партія вважає, що нова Верховна Рада має розпочати свою роботу ще до кінця листопада.

В опублікованому раніше "Блоком Порошенка" проекті Коаліційної угоди зазначалось, що депутати можуть вносити законопроекти тільки за погодження з Радою коаліції та були норми, які передбачають "автоматичну відставку" Кабміну.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...