Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ: У Росії можуть почати репресії за "причетність" до "Правого сектора"

Вівторок, 18 листопада 2014, 11:11

Росія може використати рішення Верховного суду країни про визнання "Правого сектора" та УНА-УНСО "екстремістськими організаціями" для чергового "закручування гайок".

Про це йдеться в статті Радіо "Свобода".

Експерт аналітичного центру "СОВА" Наталя Юдіна вважає, що російська офіційна пропаганда занадто перебільшує роль ультраправих українських організацій.

"Мені здається, що це – популістський жест із тієї ж серії, що і закон про заборону демонстрацій, символіки й атрибутики організацій, які співпрацювали з фашистами і нацистами, – черговий урядовий популістський захід", – вважає Юдіна.

У той же час спеціаліст із правих рухів на пострадянському просторі В’ячеслав Лихачов каже, що таке рішення ВС РВ будуть використовувати для боротьби з неугодними.

"Самої лише підозри, самого звинувачення у приналежності до "Правого сектору" буде достатньо для ініціювання кримінального переслідування. Крок логічний, виходячи з того напрямку, в якому рухається російська влада", - заявив експерт.

"Крок ідіотичний з точки зору здорового глузду й абсурдний з точки зору юридичних реалій. І крок, який, на жаль, дає додаткові можливості для репресивної машини і для розпалювання параної в російському суспільстві", – додав він.

Як відомо, рішенням Верховного суду РФ від 15 листопада "Правий сектор" та УНА-УНСО визнані екстремістськими організаціями.

Крім того суд заборонив діяльність української радикальної організації "Братство", "Української повстанської армії" (УПА) та об’єднання "Тризуб" імені Степана Бандери.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...