На тюремника завели справу за те, що колись не пускав Власенка до Тимошенко

Понеділок, 15 грудня 2014, 18:17

Одному з заступників начальника Качанівської виправної колонії (№ 54), який у 2012 році перешкоджав візиту до установи народного депутата Сергія Власенка, повідомили про підозру.

Про це повідомив начальник управління прокуратури області Сергій Булавін, цитує його прес-служба.

Згідно з інформацією, пенітенціарію інкримінується невиконання вимог народного депутата та створення штучних перешкод у його роботі.

Слідство встановило, що 14 лютого 2012 року посадовець колонії не впустив Власенка до установи, навіть після того, як він показав посвідчення нардепа.

Наразі досудове розслідування триває. Максимальна санкція статті передбачає до 3 років обмеження волі.

Як відомо, 17 листопада 2014 року повідомлялося про те, що двом працівникам Качанівської виправної колонії (№ 54) оголошено про підозру у застосуванні сили до колишньої засудженої Юлії Тимошенко.

Пізніше про підозру повідомили офіцеру органів СБУ, який начебто сфальшував кримінальне провадження щодо екс-прем'єра.

22 лютого 2014 року Тимошенко вийшла на волю за рішенням Верховної Ради. Її вивезли з харківської лікарні у візку. Вона одразу прибула до Києва, вшанувала загиблих на Майдані та виступила зі сцени.

Печерський райсуд Києва визнав екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко винною у перевищенні повноважень при підписанні газових контрактів з РФ і засудив до 7 років позбавлення волі. Рішення було ухвалене 11 жовтня 2011 року.

Термін починався з 5 серпня, коли екс-прем'єр була арештована в залі суду.

Крім того Тимошенко було заборонено протягом 3 років обіймати посади на держслужбі.

14 квітня 2014 року Верховний Суд ухвалив рішення закрити "газову справу" Юлії Тимошенко. Як розповів тоді захисник екс-прем'єра Сергій Власенко, 42 з 48 суддів підтримали закриття справи у зв'язку з "відсутністю події злочину".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News