Савченко відмовляється припинити голодування

Середа, 17 грудня 2014, 13:17

Українська військовослужбовець Надія Савченко відмовилася припинити голодування в СІЗО-6, де вона знаходиться, до розгляду скарги на продовження її арешту 22 грудня.

Про це в середу повідомив адвокат Ілля Новіков, передає "Радіо Свобода".

Савченко оголосила голодування 15 грудня на знак протесту проти того, що їй не надають медичну допомогу.

В української льотциці діагностували запалення вуха, проте, як заявляли її адвокати в понеділок, в СІЗО Надії Савченко не передають необхідні ліки і не пускають фахівця, здатного надати допомогу. До Савченко пустили лікаря, проте вона відмовилася припиняти голодування.

Адвокат Марк Фейгін в середу повідомив, що сторона захисту отримала від Служби безпеки України дані про місцезнаходження Савченко в момент загибелі російських журналістів.

За його словами, отримана інформація підтверджує невинуватість української льотчиці. Адвокати мають намір передати докази в слідчі органи для припинення кримінального переслідування Савченко.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина на сході України. Українська військовослужбовець заперечує звинувачення. За її словами, вона була викрадена і переправлена до Росії сепаратистами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування