Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський генерал: Незабаром можна очікувати припинення вогню на Донбасі

Середа, 3 грудня 2014, 18:56

Представник Росії в спільній групі з припинення вогню на сході України генерал-лейтенант Олександр Ленцов вважає, що найближчим часом можна чекати припинення вогню на Донбасі.

Про це він сказав на брифінгу в середу ввечері.

"Робота сьогодні пройшла в Луганську, я вважаю, конструктивно. Перш за все, це бажання і прагнення керівництва Луганська до виконання вимог (Мінського) меморандуму... Є впевненість у тому, що бажання керівництва адміністрації окремих районів Донецької та Луганської областей приведе до того, що найближчим часом ми підійдемо до виконання першого пункту меморандуму - це припинення вогню", - сказав Ленцов.

У свою чергу генерал-лейтенант Збройних сил України Володимир Аскаров під час брифінгу повідомив, що в середу в Луганську відбулася чотиристороння робоча зустріч.

На зустрічі були присутні представники ОБСЄ, Росії, адміністрація окремих районів Луганської області та представники від України.

"Під час роботи ми дійшли згоди з практичних кроків, які потрібно зробити для того, що б припинити вогонь і надалі відвести важке озброєння. Я вважаю, що ця зустріч пройшла плідно", - зазначив він.

Також Аскаров повідомив, що протягом середи спільна група намагалася моніторити ситуацію в Донецькому аеропорту і "не допускати спалахів насильства".

"На жаль, повністю, на 100%, нам цього не вдалося виконати, але на цей момент там тиша і ми будемо й надалі працювати над тим, щоб там не відкривався вогонь", - сказав генерал-лейтенант.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...