Сестра Савченко проговорила з Надею 1,5 години, від голодування не відмовила

Вівторок, 20 січня 2015, 16:43

Віру Савченко пустили до сестри Надії Савченко, ув’язненої в Росії, але за півтори години побачення вона не змогла вмовити льотчицю припинити голодування.

Про це пише депутат фракції "Батьківщина", соратник української льотчиці-парламентаря Олексій Рябчин у Facebook.

"Сестри Савченко не бачилися 7 місяців із червня 2014-го, коли Надю взяли в полон і викрали в Росію", - зазначив він.

"Вірі дали 1,5 години на побачення в присутності українського консула – у такому випадку зустріч відбувалася в окремому приміщенні, а не через телефон", - повідомив соратник Надії Савченко.

Віра Савченко сказала, що їй не вдалося переконати сестру закінчити голодування.

"Позиція Надії Савченко – стояти на своєму до кінця. Вона не завинила за жодним пунктом і не припинить голодування доти, доки не опиниться в Україні", - написав Рябчин.

За його словами, "Надя почувається терпимо, їй прокапали глюкозу, тримається".

"Виглядає схудлою, як під час підготовки в Ірак. Але якщо тоді через тренування, то зараз, на жаль, через наслідки голодування", - зазначив депутат.

"Позначається брак інформації, надто багато відбувається зараз в Україні, і надто мало можна дізнатися в одиночній камері", - додав він.

За словами Рябчина, "росіяни пропонують їй перевестися в лікарню, вона відмовилася".

"Запитувала, як справи у країні й на фронті. Дякує всім за підтримку, вона її відчуває, і передає привіт усім, хто переживає за неї…", - зазначив соратник Надії Савченко.

Раніше Слідчий комітет РФ хотів допитати Віру Савченко перед її побаченням із сестрою - українською льотчицею, але Віра Савченко відмовилася.

Після цього адвокат Ілля Новіков повідомив: "Віру пустили в СІЗО до сестри, український консул і російський омбудсмен Памфілова (з нею). А я тим часом подав СК клопотання про припинення справи у відношенні Надії Савченко через наявність у неї алібі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування