Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін дозволив найняти у міністерство Стеця 29 людей

Середа, 21 січня 2015, 10:23

У Міністерстві інформаційної політики працюватимуть 29 людей.

Про це сказано у постанові Кабміну від 14 січня, оприлюдненій 21 січня.

Згідно з постановою, всі працівники міністерства будуть державними службовцями. Територіальних органів МІП не матиме.

"МІП є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади у сфері забезпечення інформаційного суверенітету України, зокрема з питань поширення суспільно важливої інформації в Україні та за її межами, а також забезпечення функціонування державних інформаційних ресурсів", – сказано у постанові.

У міністерства є два головні завдання – забезпечення інформаційного суверенітету України та забезпечення здійснення реформ ЗМІ щодо поширення суспільно важливої інформації.

Також МІП зможе вживати заходів до захисту прав громадян на вільний збір, зберігання, використання і поширення інформації, у тому числі на тимчасово окупованих територіях та у районі АТО відповідно до покладених на нього завдань в рамках закону про воєнний та надзвичайний стан.

Крім того, відомство Стеця надаватиме "методичну та практичну допомогу прес-службам органів виконавчої влади".

Також МІП розроблятиме "плани заходів щодо сприяння незалежності засобів масової інформації, захисту прав журналістів та споживачів інформаційної продукції" і організовуватиме "проведення досліджень впливу результатів діяльності засобів масової інформації на суспільну свідомість".

Мінінформполітики також організовуватиме розроблення та впровадження навчальних курсів з інформаційної політики і розробляє навчально-методичне забезпечення для навчальних закладів усіх рівнів акредитації.

Окремим пунктом виділено сприяння дотриманню свободи слова в Україні.

У нового відомства є ще ціла низка завдань та повноважень.

Як відомо, раніше міністр інформаційної політики Юрій Стець стверджував, що у його міністерстві працюватимуть лише 20 людей.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування