Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд вирішить долю Савченко. Адвокати вважають, що їй продовжать арешт

Вівторок, 10 лютого 2015, 08:29

Басманний суд Москви 10 лютого розгляне клопотання слідства про продовження строку арешту українського військовослужбовця Надії Савченко на три місяці – до 13 травня.

Як сказала напередодні прес-секретар суду Ганна Фадєєва, Савченко буде доставлена в залу засідання суду

"Її доправлять до суду для особистої участі в засіданні", - сказала Фадєєва, повідомляє "Укрінформ".

Адвокат Савченко Ілля Новіков написав у Facebook, що 9 лютого головлікар "Матроської тиші" Самсон Мадоян виміряв Надії тиск і сказав, що її стан дозволяє їй брати участь у слідчих діях, і що він не перешкоджатиме, щоб її привезли в Басманний суд.

Раніше Новіков писав, що, щоб продовжити арешт ще раз, до 13 травня, потрібно вказати, на які слідчі дії не вистачило часу, – тому СК РФ призначив 7 експертиз у справі Савченко, одна з яких повторна.

За його словами, суд у вівторок буде "абсолютно черговий: якщо політичне рішення по Надії Савченко ще не відбулося (а видимих ознак немає), їй автоматом продовжать арешт до 13 травня".

"У нас у запасі, крім імунітету делегата ПАРЄ, якого ще не було минулого разу, різні варіанти по заставі, домашньому арешту й поручництву, включаючи поручництво української омбудследі Валерії Лутковської. Але все це більше для чистоти експерименту, у Басманному суді такі штуки не працюють без дозволу згори", - написав Новіков.

Спершу повідомлялося, що справа розписана судді Наталі Дудар, але 9 лютого адвокати довідалися, що її слухатиме Артур Карпов. "Обидва зі списку Магнітського", - зазначив Новіков.

Він також написав, що привіз із Києва "підбадьорливі новини у справі".

Крім того, у понеділок Надію Савечнко відвідала мама Марія Іванівна.

У Москву на засідання Басманного суду збираються приїхати й депутати від партії "Батьківщина", від якої Савченко була обрана до Верховної Ради, і її сестра – Віра Савченко.

Як відомо, 9 лютого адвокати Надії Савченко подали клопотання в Європейський суд із прав людини з проханням терміново вжити "попередні заходи" для розгляду справи українки.

Голодування Савченко триває 60 днів, і вона не збирається його припиняти, доки суд не змінить їй запобіжний захід.

Російська влада вважають Савченко причетною до загибелі російських журналістів під Луганськом 17 червня. Українська льотчиця звинувачення відкидає і стверджує, що ще до цього була захоплена сепаратистами й переправлена на територію Росії.

Наприкінці січня у відношенні Савченко СК РФ порушив другу кримінальну справу – про незаконний перетин кордону.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...