Мельничук взяв на себе надуманий "злочин" Савченко

Вівторок, 10 лютого 2015, 11:07

Колишній керівник батальйону "Айдар" Сергій Мельничук заявив, що це він корегував вогонь артилерії, який Росія намагається повісити на Надію Савченко.

Про це він заявив в інтерв'ю ВВС Україна.

За його словами, вогонь артилерії у бою, коли загинули російські журналісти корегував він.

"Я. Я тоді був на передовій, бійці, які брали участь в тому бою, підтвердять – я був попереду БТРів", - заявив Мельничук.

За його словами, російські журналісти стали випадковими жертвами, і по них ніхто прицільно не стріляв.

Мельниченко розповів, що "Айдар" наступав на Луганськ якраз з метою звільнити Савченко та українських солдатів, які йдучи на підмогу батальйону, промахнулись і заїхали в Луганськ.

"Надія потім зателефонувала мені: "Ми в домі номер 53, виручайте", - розповів Мельниченко.

"Коли туди прорвались наші БТР і БМП, бойовики їх повністю розстріляли, а потім викликали журналістів, щоб вони зняли результати бою. Вони не розраховували, що ми прийдемо визволяти своїх за 12 кілометрів", - пояснив він.

Як відомо, Савченко утримується в Москві у СІЗО після того, як її викрали бойовики на Сході України і передали в руки російських спецслужб.

Савченко звинувачують у тому, що вона, льотчиця, була корегувальником для українських артилеристів, які начебто вели "прицільний вогонь" по російських журналістах.

На останніх виборах Савченко стала народним депутатом за списком "Батьківщини" і делегатом України в ПАРЄ, яка вимагає від Росії негайно звільнити Савченко.

Савченко голодує уже 60 днів і у вівторок російський суд розглядає скаргу на її затримання.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування