Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Роскомнагляд заборонив ЗМІ нейтрально писати про "Правий сектор"

П'ятниця, 13 лютого 2015, 22:11

Роскомнагляд заборонив російським ЗМІ нейтрально писати про "Правий сектор" та низку інших українських організацій.

Про це йдеться на сайті відомства.

"Роскомнадзор нагадує ЗМІ, що ст. 4 закону РФ "Про засоби масової інформації" забороняє поширення інформації про громадські об'єднання чи інші організації, включені в опублікований перелік Мін'юсту РФ, без вказівки на те, що відповідне громадське об'єднання чи організація ліквідовані або що їх діяльність заборонена", - сказано в заяві.

"Згадка включених в перелік організацій дозволяється в матеріалах ЗМІ у негативному контексті, з використанням характеристик "радикальні", "екстремістські", "націоналістичні", - уточнили в Роскомнагляді.

"При цьому текст повідомлення повинен містити пряму вказівку на ліквідацію або заборону діяльності таких організацій", - додали у відомстві.

У Роскомнагляді нагадали, що в список Мін'юсту РФ включені організації "Правий сектор", "УНА-УНСО", "УПА", "Тризуб ім. Степана Бандери", "Братство" та інші.

У відомстві зазначили, що за згадку заборонених організацій передбачене винесення попередження редакції та засновнику засобу масової інформації.

Крім того, вказане порушення відповідно до ст. 13.15 КоАП РФ є адміністративним правопорушенням, за яке передбачено адміністративний штраф.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...