Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шокін звільнив соратника Януковича, якого "захищав" Ярема

Субота, 14 лютого 2015, 15:26

Генпрокурор Віктор Шокін звільнив з посади заступника начальника управління ГПУ  Володимира Орлова - соратника Януковича, який підлягав люстрації.

Згідно з повідомленням ГПУ, наказом Генпрокурора Орлова звільнено з посади заступника начальника Головного управління процесуального керівництва та нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією, у сфері транспорту та у кримінальних провадженнях слідчих органів прокуратури ГПУ.

Як відомо, Володимир Орлов був екс-керівником Сумської та Луганської митниць за часів Януковича та пізніше був призначений на посаду заступника начальника управління ГПУ Віталієм Яремою.

Згідно з законом про очищення влади, Орлов має бути люстрований. 

Разом з тим на запит нардепа Сергія Лещенка генпрокурор Віталій Ярема заявив, що не звільнив Орлова, бо той "начебто очолював регіональні митниці, коли ще не було створено Міністерство доходів та зборів, а була Державна митна служба".

"Положення закону про очищення влади застосовуються виключно до осіб, що працювали в цьому міністерстві", – заявив Ярема, однак це не відповідає дійсності. 

Як відомо, раніше в ГПУ повідомили про звільнення Миколи Франтовського з посади прокурора Донецької області та начальника Головного слідчого управління ГПУ  Святослава Лаганяка,  "який організовував роботу з розслідування злочинів стосовно учасників Революції Гідності, а також протизаконних дій високопосадовців режиму Януковича та повернення викрадених і виведених за кордон коштів".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування