Шокін: Наразі підстав для затримання Ахметова немає

Понеділок, 16 лютого 2015, 13:18

Генпрокурор України Віктор Шокін на даний момент не бачить підстав для затримання олігарха Ріната Ахметова. 

Про це новопризначений Генпрокурор заявив на брифінгу 16 лютого, коментуючи ймовірну причетність Ахметова до пропонування хабаря у сумі до 25 млн доларів захисникам Щастинської ТЕС - батальйону "Айдар" - за те, щоб вони припинили охорону об'єкту.

"На даний момент для цього (затримання) підстав немає", - зазначив Шокін.

Також він зазначив, що не ознайомлений із заявами депутата Самарського, який заявляв про факт хабарництва Ахметова, оскільки на той час (час заяви) ще не був працівником Генпрокуратури. 

Разом з тим Шокін не повідомив прізвищ колишніх та нинішніх висопосадовців, яких перевіряють на причетність до фінансування або пропагування сепаратизму, але запевнив, що ніхто з них - у разі наявності доказів - не уникне відповідальності. 

"Хто наступний - не скажу. Але ви це побачите, і дуже скоро",  - пообіцяв Шокін. 

Коментуючи питання про звинувачення на адресу мера Харкова Геннадія Кернеса, Шокін пообіцяв "довести цю справу до кінця".

Як відомо, раніше депутат Сєверодонецької міськради Сергій Самарський заявив, що мільярдер, екс-нардеп від ПР Рінат Ахметов особисто пропонував представникам охорони ТЕС у м.Щастя (Луганська обл.) до 25 мільйонів доларів за те, щоб з об'єкта була знято охорону. 

У свою чергу керівник прес-служби Ріната Ахметова Олена Довженко заявила Українській правді: "Слова Сергія Самарського - дешева провокація та брехня". 

У Генпрокуратурі заявили, що опрацьовують інформацію щодо "ймовірної пропозиції Ахметова захисникам ТЕС у місті Щастя з батальйону "Айдар". Тодішній Генпрокурор Віталій  Ярема нагадав, що на цей час Ахметова було допитано лише стосовно інформації щодо фінансування терористів на звернення депутата Ірини Геращенко, а також щодо його дій під час Євромайдану.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування