Німецькі лікарі Савченко виявилися "фахівцями з голоду". Вона їм не довіряє

Четвер, 19 лютого 2015, 15:09

Німецькі лікарі, які кілька днів тому обстежили українську льотчицю Надію Савченко, назвалися "фахівцями з голоду" і провели лише поверхневе обстеження.

Про це у своєму Твіттері повідомляє адвокат Савченко Микола Полозов, який відвідав її в четвер.

"Надія розповіла мені про візит німецьких медиків. Виявляється, вони їй представилися як "фахівці з голоду" зробили ультразвук і все", – написав він.

Він додав, що захист звернулася в службу виконання покарань з проханням показати висновок обстеження, однак відповіді так і не отримав.

За словами Полозова, Савченко не довіряє цим лікарям. Вона попросила ПАРЄ провести її обстеження міжнародним незалежним консиліумом лікарів, зокрема – кардіологом.

У листі вона, зокрема, заявила, що втратила вагу до 55-50 кг, але додала, що дозволить виводити себе з голодування лише на території України або однієї з європейських країн.

Савченко додала, що буде голодувати до повернення в Україну або смерті в Росії.

Як відомо, 16 лютого служба виконання покарань заявила, що німецькі лікарі визнали стан Савченко задовільним. У свою чергу МЗС Німеччини не підтвердило це.

У середу російська влада не дозволила українському лікареві обстежувати Савченко, хоча раніше була досягнута відповідна домовленість.

Савченко голодує з 13 грудня минулого року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування