Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сина Джемілєва будуть судити в Росії судом присяжних

Вівторок, 24 лютого 2015, 13:49

Краснодарський крайовий суд Росії ухвалив рішення про розгляд судом присяжних засідателів кримінальної справи Хайсера Джемілєва - сина українського депутата, лідера кримсько-татарського народу.

Про це повідомляє російський "Інтерфакс" за підсумками засідання суду.

"Клопотання захисту про розгляд кримінальної справи колегією присяжних засідателів підлягає задоволенню, і підсудному має бути забезпечене це право", - заявив голова суду.

Згідно з матеріалами звинувачення, його звинувачують у розкраданні, незаконному зберіганні і носінні вогнепальної зброї і боєприпасів, а також навмисному вбивстві людини, скоєному з хуліганських спонукань.

Адвокат підсудного Микола Полозов повідомив журналістам, що Хайсер зізнається в розкраданні і зберіганні вогнепальної знаряддя, але не зізнається у вбивстві людини.

Слухати його справу Краснодарський крайовий суд почав 17 лютого.

Як відомо, на початку червня Слідчий комітет Росії по самопроголошеній і невизнаній "Республіці Крим" затримав Хайсера Джемілєва за звинуваченням у вбивстві, а суд заарештував його.

За версією слідства, в період часу з 2 квітня по 20 травня 2013 року Хайсер Джемілєв таємно взяв у батька карабін калібру 7,62 мм та 10 патронів і сховав їх у своєму будинку в Бахчисараї.

Адвокат Джемілєва Аркадій Бущенко зазначив, що утримання під вартою Хайсера незаконне, оскільки раніше Деснянський райсуд Києва і Апеляційний суд Києва постановили змінити міру запобіжного заходу і звільнити підозрюваного.

Крім того, ЄСПЛ вжив заходів по забезпеченню позову та згідно з п. 39 регламенту суду постановив звільнити Хайсера Джемілєва з СІЗО. Європейський суд з прав людини встановив, що в цій ситуації самопроголошена кримська влада порушує право людини на свободу.

Мустафа Джемілєв повідомляв, що президент РФ Володимир Путін шантажував його долею сина.

27 травня 2013 року син Джемілєва у своєму будинку випадково, з необережності, як говорив він пізніше, вистрілив у 30-річного Февзі Едемова - його знайомого, жителя Бахчисарайського району, який працював у будинку. Едемов помер на місці.

Було відомо, що Хайсер Джемілєв за кілька років до того лікувався в психіатричній клініці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування