Опозиціонер: Слідство відмовилося встановлювати замовників убивства Нємцова

Вівторок, 10 березня 2015, 11:38

У справі про вбивство Бориса Нємцова не будуть шукати замовників, а практика політичних убивств продовжиться.

Про це у своєму Facebook написав соратник Нємцова опозиціонер Ілля Яшин.

"Слідство заявило, що виконавці вбивства Нємцова одночасно є його ініціаторами. Це означає, що встановлювати реальних замовників злочину слідчі не мають наміру", - написав він.

При цьому, на думку Яшина, готовність Заура Дадаєва, який зізнався в убивстві, взяти на себе провину й в організації цього злочину, мабуть, "є спробою вивести з-під удару реальних замовників".

"Слова Кадирова про те, що Дадаєв є "справжнім патріотом Росії", імовірно, є публічною частиною цієї угоди", - додав він.

"У той же час силовики одержали явний знак із Кремля про те, що затримання Дадаєва і його помічників має стати фіналом справи й подальше розслідування небажане", - вважає Яшин.

"Державна нагорода, привселюдно вручена Путіним главі Чечні, виглядає як свого роду охоронна грамота. Путін, зважаючи на все, демонструє в такий спосіб політичний захист Кадирову й по суті ставить його в розряд недоторканних", - стверджує він.

"Фактична відмова слідства встановлювати реальних замовників убивства Нємцова в повний зріст порушує питання про можливу причетність до цього злочину персон, наділених високою державною владою. Крім того, це створює загрозу того, що практика політичних убивств продовжиться", - вважає він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування