Європарламент вимагає міжнародного розслідування вбивства Нємцова

Четвер, 12 березня 2015, 13:22

Депутати Європарламенту закликали до проведення незалежного міжнародного розслідування вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова.

Про це йдеться у резолюції Європарламенту, прийнятій у четвер.

"Це найбільш значне політичне вбивство в новітній історії Росії", - заявили депутати, додавши, що кремлівська пропаганда перетворює Росію на "державу репресій, ненависті і страху".

Депутати віддали шану Нємцову як людині, "яка присвятила своє життя тому, щоб зробити Росію більш демократичною, процвітаючою, відкритою, яка б налагодила міцні партнерські відносини із сусідами".

Вони також засудили той факт, що деяким дипломатам, які побажали бути присутніми на похороні Нємцова, було відмовлено у в'їзді в Росію.

Росія рухається в напрямку, "який суперечить функціонуючій демократії", кажуть депутати Європарламенту.

Вони закликають Кремль припинити "весь тиск, репресії і залякування" щодо лідерів опозиції, громадянського суспільства та ЗМІ і звільнити політичних в'язнів, таких як український депутат Надія Савченко, і співробітника естонської поліції Естона Кохвера.

Євродепутати висловили підтримку демократичним силам у Росії і закликати Раду ЄС до формування сильної, єдиної позиції 28 країн Євросоюзу щодо прав людини і необхідності припинити тиск на свободу слова і зібрань.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування