Більшість росіян залишилися "глухими" до вбивства Нємцова

Четвер, 19 березня 2015, 10:15

Росіяни дуже стримано відреагували на вбивство Бориса Нємцова.

Про це свідчать результати опитування "Левада-Центру".

Кожен другий росіянин запам'ятав Нємцова як відомого російського політика, 31% опитаних знали його як губернатора Нижегородської області. Лише 10% не знали даного політика.

Серед більшої частини населення (42%) переважає моральна і емоційна "глухота" - у 37% опитаних саме злочин не викликало ніяких почуттів, 2% - нічого про нього не чули, решта - вагалися. Основні реакції серед москвичів - співчуття, горе (38%) і здивування (26%), зазначають соціологи.

Кожен десятий росіянин уважно стежить за розслідуванням вбивства Нємцова (серед москвичів - кожен четвертий). 32% росіян стежать, але не дуже уважно, 47% не стежать зовсім.

33% опитаних вірять у те, що замовники вбивства будуть знайдені, 44% в це не вірять. 48% росіян скептично підходять до ймовірності встановлення правди про мотиви та замовників вбивства.

З них 27% аргументують це тим, що жодне політичне вбивство не було розкрито, 21% вважають, що знайдуть "стрілочників", а реальні винуватці уникнуть відповідальності. Трохи більше третини опитаних (35%) вірять, що слідчі повністю або частково доб'ються правди в цій справі.

Опитування проведене 13 - 16 березня 2015 за репрезентативною всеросійською вибіркою міського і сільського населення серед 1600 осіб у віці 18 років і старше в 134 населених пунктах 46 регіонів країни.

Статистична похибка даних цих досліджень не перевищує 3,4%.

 

Як відомо, слідство у справі Нємцова не вважає вбивство замовним.

Фігурантам справи про вбивство Нємцова скорегували звинувачення. Замість злочину з корисливих мотивів або за наймом у формулюванні з'явився мотив політичної чи релігійної ненависті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування